Van welke houtsoorten maken we onze poorten?

Douglas en Eiken hout. Dat zijn onze favoriete houtsoorten voor het maken van een houten poort of landhek. Douglas en eiken biedt tal van voordelen, en hier is waarom we kiezen voor deze duurzame en stijlvolle houtsoorten:

Lokale en duurzame herkomst: Douglas en eiken hout komen vaak uit Nederland of nabijgelegen landen. Door lokaal hout te gebruiken, verminderen we de ecologische voetafdruk door lange transportafstanden te vermijden, wat gunstig is voor het milieu.

Natuurlijke duurzaamheid: Beide houtsoorten bezitten van nature duurzame eigenschappen. Douglas hout staat bekend om zijn natuurlijke duurzaamheid, terwijl eikenhout zelfs nog duurzamer is. Dit betekent dat de poorten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en lang meegaan zonder veel onderhoud.

Betaalbaarheid en duurzaamheid: Douglas hout is niet alleen duurzaam, maar het is ook gunstig geprijsd, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie op zoek is naar hoogwaardig hout binnen een budget. Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Stijlvolle uitstraling: Eikenhout heeft van nature een elegante uitstraling. Het geeft een poort een tijdloze, stijlvolle look die bij verschillende architecturale stijlen past. Het voegt karakter en klasse toe aan elk huis of terrein.

Gemakkelijk te bewerken en behandelen: Zowel douglas als eiken hout zijn gemakkelijk te bewerken en te behandelen. Dit maakt het mogelijk om prachtige, op maat gemaakte ontwerpen te creëren die perfect passen bij de esthetische voorkeuren van de klant.

Snel leverbaar: Dankzij de beschikbaarheid van deze houtsoorten kunnen poorten snel worden geproduceerd en geleverd. Dit betekent dat klanten niet lang hoeven te wachten om te genieten van de voordelen van hun op maat gemaakte douglas- of eikenhouten poort.

Kortom, douglas en eiken hout zijn uitstekende keuzes voor houten poorten vanwege hun duurzaamheid, stijlvolle uitstraling, bewerkbaarheid en snelle beschikbaarheid. Ze bieden niet alleen functionele voordelen maar dragen ook bij aan de uitstraling en waarde van elk eigendom.